Termeni si Conditii

1. Prin utilizarea acestui Site, sunteti de acord cu aceste conditii de utilizare.

Prin termenul “utilizator” al acestui site se intelege orice persoana fizica sau juridica care va accesa acest site.

Prin accesarea acestui site web si/sau a oricarei pagini a acestuia sunteti de acord cu aceste conditii de utilizare. Daca nu sunteti de acord cu acesti termeni si conditii de utilizare nu accesati acest site.

CONDITII GENERALE DE TRANSPORT INTERNATIONAL DE PERSOANE SOCIETATEA NORDIKA TRAVEL SRL

1. Toţi pasagerii au obligaţia de a respecta atât Condiţiile Generale de Transport si regulamentele in vigoare NORDIKA TRAVEL, cât şi prevederile aflate în vigoare privind Legea Transporturilor din România şi a celorlalte state pe care calatorii le tranziteaza pe parcursul calatoriei, referitoare la documentele de intrare/iesire, prevederile vamale, financiar administrative, referitoare la persoana sau la bagajele sale. Transportatorul nu isi asuma raspunderea pentru cheltuieli suplimentare determinate de lipsa acestor documente, acestea reprezentand raspunderea directă şi exclusivă a călătorului. NORDIKA TRAVEL isi rezerva dreptul de a verifica, fotocopia sau inregistra in orice alt fel documentele de calatorie ale pasagerilor.
2. DOCUMENTELE PASAGERILOR:
2.2.Este responsabilitatea pasagerului sa se asigure ca detine toate documentele de calatorie necesare intrarii, tranzitarii sau stationarii pe teritoriul unei tari straine cum ar fi pasaport, vize, adeverinta medicala etc. Daca pe parcursul calatoriei, pasagerului i se refuza dreptul de a intra sau a tranzita o tara pentru ca nu este in posesia documentelor corecte de calatorie, toate consecintele, inclusiv toate daunele suferite de NORDIKA TRAVEL, cad in responsabilitatea si vor fi suportate de catre pasager, fara ca aceasta sa poata beneficia de vreo returnare integrala sau partiala a contravalorii biletului de calatorie.
2.3. Daca pasagerii sunt retinuti si debarcati la frontiera pentru orice motiv determinat de formalitatile de trecere a frontierei, si timpul de rezolvare al problemelor depaseste 30 minute, autocarul isi va continua calatoria dupa trecerea celor 30 minute. In cazul in care pasagerii sunt retinuti de catre autoritati, transportatorul nu este responsabil pentru bagajele acestora, abandonate in mijlocul de transport. In cazul in care pasagerii detin documente de calatorie falsificate, caz in care poate fi pasibil de amenzi transportatorul, reprezentantii societatii, sau personalul angajat al acesteia, NORDIKA TRAVEL, isi rezerva dreptul de a recupera de la persoana vinovata, suma aferenta amenzii si toate daunele cauzate.
2.4. Copiii sub 14 ani trebuie sa calatoreasca insotiti de un adult. Copii sunt acceptati la bordul autocarelor numai supravegheati de catre adulti sau in cazul in care detin un act notarial care dovedeste acceptul parintelui sau tutorelui pentru efectuarea calatoriei si numai daca tara de destinatie si/sau tara tranzitata in timpul calatoriei permit acest lucru.
3. IMBARCARE/DEBARCARE SI TRANSPORT:
3.1. Este obligatorie prezenţa călătorilor cu 30 min. înainte de plecare în scopul verificării actelor şi a îmbarcării. Întârzierea călătorilor la plecare nu va influenţa orarul deja stabilit. În cazul neprezentării călătorului la îmbarcare, locul său va trece în gestiunea personală a transportatorului, iar biletul va fi considerat pierdut, clientul neavand dreptul la restituire.
3.2. Pasagerii vor fi informati corect si la timp inainte si in timpul calatoriei cu privire la modificarile survenite in orar, timpul estimat de sosire la punctele de legatura, astfel incat pasagerii vor avea la dispozitie mai mult timp pentru a-si adapta calatoria noilor circumstante.
3.4. In cazul opririlor regulate de pe traseu, pasagerii sunt obligati sa se intoarca la autocar in timpul anuntat inainte de oprire. In caz contrar, autocarul va pleca din statie fara pasagerii care nu s-au prezentat, NORDIKA TRAVEL neasumandu-si nicio responsabilitate pentru consecintele acestui fapt.
3.5. Trecerile prin vămi condiţioneaza/pot influenţa orele de sosire, transportatorul nerăspunzând pentru eventualele întârzieri la sosire. De asemenea, întârzierile pot fi cauzate şi de diferiţi factori externi şi independenţi de voinţa transportatorului, cum ar fi: conditii meteorologice nefavorabile, drumuri în lucru, şosele supra aglomerate, accidente, etc. pentru care transportatorul nu îşi asumă responsabilitatea.NORDIKA TRAVEL nu isi asuma nicio responsabilitate pentru intarzierile curselor si/sau pentru pierderile suferite de catre calator, ca urmare a acestor intarzieri. Orele de sosire fiind conditionate de timpul de asteptare din granite si de pe sosele.
3.6. NORDIKA TRAVEL are dreptul, oricand, sa anuleze o cursa in cazul amenintarii sau existentei unui razboi, conflict armat, atac terorist, blocada, greva, conditii meteorologice nefavorabile, miscari sociale, probleme tehnice ale autocarului sau alte circumstante ce ar putea fi un impediment pentru efectuarea calatoriei, NORDIKA TRAVEL, va gasi solutia cea mai buna de remediere a situatiei sau o alternativa pentru transport, in masura in care acest lucru este posibil si la costuri rezonabile, valoarea despagubirii acordate pasagerilor nu va depasi insa contravaloarea biletului de calatorie.
3.7. NORDIKA TRAVEL se obliga ca in situatia in care vehiculele cu care transporta calatorii sunt imobilizate pe traseu, sa asigure remedierea problemei in cel mai scurt timp sau sa asigure preluarea calatorilor transportati de catre un alt autocar in vederea continuarii cursei.
4. TRANSPORTUL PERSOANELOR CU HANDICAP:
4.1. In conformitate cu dispozitiile Regulamentului European 181/2011 transportatorul declara ca autocarele de transport folosite in desfasurarea activitatii sale nu sunt proiectate astfel incat sa asigure transportarea in deplina siguranta a persoanelor cu handicap si persoanelor cu mobilitate scazuta.
5. BILETUL DE CALATORIE SI REZERVAREA:
5.1. Tariful biletelor de călătorie nu include asigurarea medicală, iar informaţii complete privind tarifele, ofertele, reducerile şi facilităţile acordate de către transportator se pot obţine în oricare din agenţiile societăţii sau de la agenţiile partenere NORDIKA TRAVEL. Nu va fi posibilă înlocuirea biletelor de călătorie pierdute, distruse sau furate si nu se vor emite duplicate, iar în acest caz calatorul nu poate fi despăgubit.
5.2. La biletele cu tarif promoţional nu se acordă reduceri şi nu se fac restituiri, cu excepţia cazurilor în care se renunţă integral la călătoria Dus/Întors.
5.3. Transportatorul isi rezerva dreptul de a modifica tarifele sau orarele de circulatie cu anuntarea prealabila a pasagerilor.
5.4. Toate rezervările sunt obligatorii, iar pentru ca acestea să fie valabile trebuie să se efectueze cu cel puţin 7 zile înainte pentru biletele Dus şi cu 15 zile înainte de data plecării pentru segmentul de întoarcere, în cazul biletelor Dus/Întors sau a biletelor care au dată fixă de întoarcere.
5.5. Valabilitatea unei rezervari este de 24 de ore , timp in care pasagerul trebuie sa asigure plata serviciului de transport, la expirarea acestui termen, rezervarea va fi anulata automat. Transportatorul îşi rezervă dreptul de a vinde locurile neconfirmate, nu garantează existenţa locurilor libere la data dorită de pasageri şi nu se face responsabil pentru daunele suferite de pasageri, rezultate în urma neefectuării călătoriei la data dorită de aceştia.
6. ANULAREA, REPROGRAMAREA SAU RESTITUIREA
6.1. ANULARE:
6.1.1. Biletul de calatorie poate fi anulat numai in aceeasi zi cu data emiterii, in cazul in care este emis gresit, dar trebuie inlocuit cu biletul corect. Dupa acest termen,anularea nu mai este posibila, biletul este supus regulamentului de RESTITUIRE.
6.2. REPROGRAMARE:
6.2.1. Reprogramarea calatoriei,anuntata cu mai mult de 48 h inainte de data calatoriei se taxeaza de 5 euro – taxa de rezervare . Reprogramarea calatoriei anuntata cu mai mult de 24 h si mai putin de 48 h inainte de data plecarii taxa 20 % din valoarea biletului. Reprogramarea calatoriei anuntata cu mai mult de 12 h si mai putin de 24 h inainte de ora plecarii taxa 50 % din valoarea biletului. Reprogramarea calatoriei anuntata cu mai putin de 12 h inainte de ora plecarii si dupa plecarea autocarului nu se fac reprogramari.
6.3. RESTITUIRE:
6.3.1. Renuntarea integrala la biletul de calatorie,anuntata cu mai mult de 48h inainte de data plecarii penalizare de 20 % din valoarea biletului. Renuntarea integrala la biletul de calatorie,anuntata cu mai putin de 48h si mai mult de 24 h inainte de data plecarii penalizare de 50 % din valoarea biletului. Restituirea partiala a biletului pentru tronson neefectuat- data de retur deschisa,doar in perioada de valabilitate a biletului si cu 7 zile inainte de data plecarii penalizare de 30 % din suma ramasa , dupa ce din valoarea intreaga a biletului s-a scazut valoarea biletului dus deja efectuat / posibila doar in perioada de valabilitate a biletului in intervalul de 6 luni. Restituirea partiala a biletului pentru tronson neefectuat- data de retur inchisa,doar in perioada de valabilitate a biletului penalizare de 20 % din suma ramasa , dupa ce din valoarea intreaga a biletului s-a scazut valoarea biletului dus deja efectuat. Restituirea partiala a biletului pentru tronson neefectuat- data de retur deschisa,doar in perioada de valabilitate a biletului si cu mai putin de 7 zile inainte de data plecarii nu se fac restituiri. Restituirea integrala a biletului de calatorie cu mai putin de 24 h inainte de data plecarii si dupa plecarea autocarului nu se fac restituiri .
7. SESIZARILE:
7.1. Plangerile se pot adresa in termen de trei luni de la data prestarii serviciului regulat sau de la data la care ar fi trebuit sa aiba loc prestarea serviciului. In termen de o luna de la data primirii plangerii transportatorul ii notifica pasagerului daca plangerea sa este considerata intemeiata, respinsa sau este inca analizata.
8. REGULI LA BORDUL AUTOCARULUI:
8.1. Este interzisa folosirea aparatelor personale de radio, mini TV, video sau a instrumentelor muzicale in autocar. Utilizarea unui CD player sau a altor mijoace cu aceleasi functii, este permisa numai in conditiile in care volumul sunetului nu deranjeaza ceilalti pasageri.
8.2. Este intrezis pasagerilor: deteriorarea sau murdarirea autocarului, fumatul, consumarea bauturilor alcoolice, imbarcare fara a avea o igiena corporala corespunzatoare ,imbarcarea in cazul in care este intr-o stare care indica o boala contagioasa, are un comportament necivilizat, sau are un comportament care duce la obstructionarea in orice fel a conducatorului auto sau a celorlalte persoane din echipaj in indeplinirea in bune conditii a atributiiilor specifice, sau cauzeaza neplaceri sau discomfort calatorilor din autocar sau altor participanti la trafic. In cazul in care incalca legile pe teritoriul Romaniei sau al celorlalte state prin care calatoreste, transportatorul, poate interzice pasagerului efectuarea sau continuarea calatoriei,la cererea majoritatii calatorilor, fara ca acesta sa aiba dreptul la o despagubire sau rambursare ulterioara a contravalorii biletului achitat.
8.3. Din motive de siguranta a integritatii corporale, este interzis pasagerilor sa calatoreasca in picioare sau sa se deplaseze in interiorul autocarului atata timp cat acesta se afla in miscare.
9. BAGAJUL:
9.1. Călătorii au obligaţia de a solicita etichetarea bagajelor de cala la imbarcare si sa pastreze tichetul pana in momentul debarcarii. Dezlipirea tichetelor de pe bagaj este strict interzisa. In timpul pauzelor care se efectueaza pe traseu, supravegherea bagajului de cala revine titularului.
9.2. Pasagerul este obligat să se informeze şi să respecte legislaţia în vigoare cu privire la greutatea şi conţinutul bagajelor, inclusiv răspunderea vamală, pentru care transportatorul nu-şi asumă nici o responsabilitate. In costul biletului este inclus transportul unui anumit numar de kg de bagaj. Cuantumul acestor kg. este specificat pentru fiecare destinatie in parte, fiind afisata in orice agentie NORDIKA TRAVEL. Orice depasire a greutatii maxime incluse in pretul biletului se taxeaza suplimentar la imbarcare conform tarifelor existente la data imbarcarii. Transportul bagajelor care depasesc cantitatea maxima admisa nu este garantat decat in limita spatiului disponibil din autocar si la tarifele in vigoare pe kg.
9.3. Neplata taxei suplimentare da dreptul transportatorului de a nu permite imbarcarea pasagerului sau permite retinerea totala a bunurilor incredintate spre a fi transportate pana la plata integrala a sumei datorate.
9.4. Este strict interzis, transportul in bagaje de: droguri, substante explozive sau toxice, arme, munitie, tuburi de oxigen sau gaz, butelii sau orice alte substante caustice periculoase, a operelor de arta de patrimoniu fara autorizatiile necesare, precum si alte obiecte si substante prin care se incalca legile in vigoare pe teritoriul Romaniei sau a altor state.
9.5. Reclamaţiile privind deteriorarea, pierderea sau furtul bagajelor se depun imediat după sosire la responsabilul de autocar şi vor fi confirmate în scris în maxim 48 de ore de la sosire. Reclamaţiile ulterioare nu se vor lua în considerare.
9.6. Responsabilitatea pentru furtul, pierderea sau deterioarea bagajelor transportate in cala de bagaje, altele decat bagajele de mana, revine NORDIKA TRAVEL, numai in cazul in care acestea se produc din neglijenta intentionata a echipajului autocarului, care va trebui dovedita de reclamant. Despagubirea in astfel de cazuri este in limita a 50 EUR. Daca calatorul considera ca bagajul are o valoare mai mare de 50 de euro va face mentiuni exprese la imbarcare si isi va face asigurare pentru bagaj.
9.7. Nu se acorda despăgubiri pentru bagajele de mână deteriorate sau pierdute (doar în cazul în care vinovaţia transportatorului se poate dovedi), in cazul pierderii sau deteriorarii de bunuri si obiecte de valoare cum ar fi: bani, bijuterii, obiecte de arta, camerele foto, video, computere, etc, aflate in bagajele pasagerilor. Pentru a preîntâmpina astfel de situaţii se recomandă deţinerea unei asigurări pentru bagaje.
9.8. Transportul animalelor este permis numai in cala, in custi speciale care pot asigura conditii pentru transport.
10. STIMAŢI PASAGERI! NORDIKA TRAVEL VĂ RECOMANDĂ CA PE DURATA CALATORIEI SĂ NU INTRAŢI ÎN CONTACT CU PERSOANE NEAUTORIZATE PENTRU A EVITA POSIBILE JAFURI SAU ALTE PREJUDICII FIZICE SAU MORALE. CONTACTAŢI, AGENŢII NOȘTRI PENTRU A VERIFICA TOATE INFORMAŢIILE ÎNAINTE DE ÎMBARCARE!
11. In executarea dispozitiilor Regulamentului C.E. 679/2016 , privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date şi de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecţia datelor) achizitionarea de bilete de calatorie si efectuarea de rezervarii in orice modalitate pentru transportul international, valoreaza manifestarea explicita a acceptului calatorilor in legatura cu prelucrarea datelor cu caracter personal de catre transportator.
REGULI SPECIALE PENTRU PREVENIREA IMBOLNAVIRII CU SARS COV 2
Siguranța și bunăstarea dumneavoastra, a conducatorilor auto, partenerilor și angajaților noștri reprezintă prioritatea noastră principală.
Noi facem tot ceea ce ține de noi, dar și tu ai un rol important: de a te asigura că, atât tu, cât și ceilalți pasageri, călătoriți în siguranță.
Contribuie și tu prin respectarea următoarelor reguli:
• Înainte de a cumpăra biletul, asigură-te că poți să călătorești și că respecți recomandările autorităților guvernamentale și a celor din domeniul sănătății;
• Toți pasagerii trebuie să poarte propria lor mască în momentul îmbarcării, pe durata călătoriei și în momentul debarcării;
• Respectă măsurile de prevenire obișnuite din timpul călătoriei.
• Spalati-va pe maini cu apa si sapun, minim 20 de secunde, dupa orice contact cu o suprafata potential contaminate;
• Nu va atingeti ochii, nasul si gura cu mainile neigienizate;
• Acoperiti-va gura si nasul daca stranutati sau tusiti.
• La imbarcare si debarcare pastrati o distanta de minim un metru fata de ceilalti pasageri;
Pentru ca tu să ai o călătorie plăcută și cât mai sigură, aici ai o imagine de ansamblu a măsurilor pe care le luăm noi pentru a-ți asigura standarde înalte de igienă:

Curățarea și dezinfectarea autocarelor:
• Dezinfectant de mâini disponibil pentru clienți la ușa din spate a autocarului;
• Dezinfectarea vehiculelor după fiecare călătorie în conformitate cu instrucțiunile de dezinfectare bazate pe reglementările OMS (reglementările autorităților locale);
Protejarea sănătății în autocar:
• Șoferi echipați cu kituri de protecție a sănătății (măști, mănuși);
• Îmbarcare numai la ușa din spate;
• Instrucțiuni ale șoferilor de autocar / personalului stației pentru păstrarea distanței în timpul îmbarcării;
• Dezinfectant de mâini disponibil pentru clienți în timpul îmbarcării;
• Anunțurile de îmbarcare și debarcare ale șoferului vor include instrucțiuni de siguranță actualizate;
• Dezinfectarea scaunelor pentru copii cu care va imbarcati.
• Scaunele din primul rand vor fi lasate libere iar spatiul conducatorului auto va fi izolat.

Disponibilitatea serviciilor.

Scopul permis pentru utilizarea acestui site este obtinerea de informatii online.

Latinoexpres.ro pune la dispozitie informatiile din acest site web in scop informativ general, si nu garanteaza de exactitatea lor la un moment dat, desi se va incerca pe cat posibil ca la publicarea lor pe site toate informatiile sa fie exacte.

Latinoexpres.ro isi rezerva dreptul de a modifica sau de a intrerupe, temporar sau permanent, partial sau in totalitate, serviciile puse la dispozitie prin intermediul acestui site, cu sau fara o notificare prealabila.

Latinoexpres.ro nu este raspunzator fata de utilizator, orice terta persoana fizica sau juridica sau institutie pentru modificarea, suspendarea sau intreruperea serviciilor disponibile prin intermediul site-ului.

Latinoexpres.ro poate schimba in orice moment continutul si conditiile de folosire a site-ului. Noile conditii devin valabile in momentul in care au fost facute publice prin inscriere in acest site si nu au caracter retroactiv.

Lipsa garantiilor.

Intreg continutul acestui site poate fi modificat si va este oferit “ca atare” fara a se oferi nicio garantie de nici un fel, fie aceasta expresa sau implicita.

Neangajarea Raspunderii.

Latinoexpres.ro nu poate fi facut raspunzatoar in nici un fel de pierderile sau daunele pe care cineva le-ar putea suferi ca urmare a folosirii in vreun fel a informatiilor prezentate in acest site web.

Limitari de ordin tehnic ale serviciilor.

Latinoexpres.ro nu isi asuma nici o responsabilitate in cazul in care serviciile sitului nu pot fi accesate de catre utilizatori, pe o perioada nelimitata/nedeterminata de timp, din orice motive tehnice sau comerciale.

Incheierea acordului si revizuiri ulterioare

Latinoexpres.ro isi rezerva dreptul de a schimba termenii, conditiile şi politicile in orice moment fara a anunta in prealabil, prin urmare sunteti rugat sa revedeti in mod regulat aceasta sectiune pentru a fi la curent cu modificarile aduse.

In toate tarile membre ale Uniunii Europene (UE), incepand cu data de 25.05.2018, devine aplicabil Regulamentul 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date, cunoscut si sub acronimul GDPR (General Data Protection Regulation).

GDPR intareste vechea legislatie si o uniformizeaza la nivelul tuturor tarilor din UE. Din acest motiv, Conditiile generale de utilizare, confidentialitate si protectie a datelor pentru persoane fizice vor fi actualizate in in aceasta sectiune. Va descriem mai jos principalele actualizari si modificari:

DATE CU CARACTER PERSONAL

A. Ce inseamna prelucrarea de date cu caracter personal?

Orice operatiuni efectuate asupra datelor cu caracter personal, cu sau fara utilizarea de mijloace automatizate, cum ar fi: colectarea, inregistrarea, organizarea, structurarea, stocarea, adaptarea, modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, dezvaluirea prin transmitere (inclusiv catre terti), diseminare sau punere la dispozitie in orice alt mod, alaturarea/alinierea ori combinarea, blocarea/restrictionarea, stergerea sau distrugerea.

Care sunt categoriile de personae fizice ale caror date pot fi prelucrate?

Datele cu caracter personal care sunt prelucrate de catre Latinoexpres.ro apartin urmatoarelor categorii de persoane fizice sau juridice – vizitatori website.

De ce ar putea prelucra Latinoexpres.ro date cu caracter personal?

Prelucram date cu caracter personal in scopul indeplinirii obligatiilor legale si pentru a optimiza fluxurile de lucru si reglementarile interne, astfel incat fiecare client sa aiba parte, zi de zi, de servicii mereu imbunatatite. De asemenea, atunci cand deveniti client Latinoexpres.ro sau cand folositi serviciile noastre, in baza consimtamantului deja exprimat, veti putea primi comunicari prin care ne facem cunoscute ofertele.

Catre cine poate dezvalui Latinoexpres.ro datele cu caracter personal?

Putem dezvalui datele cu caracter personal catre urmatoarele categorii de destinatari: clientilor nostri si imputernicitilor acestora, reprezentantilor nostri, altor persoane fizice sau juridice care prelucreaza datele personale in numele nostru, partenerilor nostri contractuali, imputernicitilor nostri in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal, autoritatilor judecatoresti, autoritatilor publice centrale sau locale.

Care sunt drepturie persoanelor vizate?

e.1 Dreptul la informare – dreptul de a fi informat cu privire la prelucrarea si protejarea datelor cu caracter personal de catre Latinoexpres.ro.

e.2 Dreptul de acces la date – dreptul de a obtine de la operatorul de date (Latinoexpres.ro) confirmarea faptului ca datele cu caracter personal sunt sau nu prelucrate de catre acesta;

e.3 Dreptul la rectificare – dreptul de a obtine rectificarea datelor inexacte, precum si completarea datelor incomplete;

e.4 Dreptul la stergerea datelor – dreptul de a obtine, in masura in care sunt indeplinite conditiile legale, stergerea datelor cu caracter personal („dreptul de a fi uitat”);

e.5 Dreptul la restrictionarea prelucrarii datelor – dreptul de a obtine, in masura in care sunt indeplinite conditiile legale, marcarea datelor cu caracter personal stocate, cu scopul de a limita prelucrarea ulterioara a acestora;

e.6 Dreptul la portabilitatea datelor – dreptul de a primi datele cu caracter personal intr-o modalitate structurata, precum si dreptul ca aceste date sa fie transmise de catre Latinoexpres.ro catre alt operator de date, in masura in care sunt indeplinite conditiile legale;

e.7 Dreptul la opozitie – dreptul de a se opune in orice moment, din motive intemeiate si legitime legate de situatia particulara, ca datele cu caracter personal sa faca obiectul unei prelucrari, in masura in care sunt indeplinite conditiile legale;

e.8 Dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale – dreptul de a cere si de a obtine retragerea, anularea sau reevaluarea oricarei decizii bazate exclusiv pe prelucrari efectuate prin mijloace automate (incluzand crearea de profiluri) care produce efecte juridice sau afecteaza in mod similar, intr-o masura semnificativa, persoanele vizate;

e.9 Dreptul de ase adresa justitiei sau ANSPDCP – dreptul de a se adresa cu plangere Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, respectiv de a se adresa justitiei pentru apararea oricaror drepturi garantate de legislatia aplicabila in domeniul protectiei datelor cu caracter personal, care au fost incalcate.

Declaratie privind protectia datelor

Protejarea sferei dumneavoastra private în timpul utilizarii site-ul nostru web reprezintă pentru noi un aspect extrem de important. De aceea, vă informam în continuare în detaliu cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.

Responsabila pentru protecția datelor cu privire la această pagină web este Latinoexpres.ro. La utilizarea și prelucrarea datelor cu caracter personal, respectam cu strictețe prevederile legale în vigoare privind protecția datelor. Dreptul de utilizare a datelor cu caracter personal și a datelor cu caracter anonim revine societații noastre în limitele prevazute de lege, cu respectarea drepturilor persoanelor vizate descrise.

f.1 Prezenta declarație privind protecția datelor se aplica doar pentru acest site însa nu și pentru pagini controlate sau operate de terti. Vă rugăm să verificati declaratiile privind protectia datelor ale paginilor web controlate sau operate de terți, deoarece aceste pagini web nu se află sub controlul nostru si nu ne asumam răspunderea pentru conținutul acestora și măsurile acestora privind protecția datelor.

f.2 Pentru protecția datelor dumneavoastra, am luat măsuri tehnice și organizatorice pentru a proteja aceste date în special împotriva pierderii, manipularii sau accesului neautorizat. Masurile adoptate sunt verificate în mod regulat și sunt adaptate constant la stadiul tehnicii. În cazul unei încalcari a protecției datelor dumneavoastra cu caracter personal, care se estimează ca vor avea drept consecința un risc major pentru drepturile și libertățile dumneavoastra, vă vom notifica imediat, pe cât posibil într-un interval de 72 de ore.

f.3 Vă rugam să retineti că sunteti personal răspunzator pentru confidențialitatea și pastrarea în condiții de siguranța a datelor dumneavoastra de utilizator sau a parolelor dumneavoastră, care v-au fost predate sau comunicate.

f.4 Dacă vizitați pagina noastră web, datele cu caracter personal sunt înregistrate automat cu ajutorul Cookie-urilor.

Utilizarea datelor personale

Latinoexpres.ro nu utilizeaza datele pe care utilizatorii site-ului le completeaza in formularul de contact online decat pentru scopul direct in care acestea au fost solicitate: identificarea utilizatorului care adreseaza o intrebare sau solicitare prin intermediul siteului, comunicare cu utilizatorul.

Informatiile înregistrate sunt destinate utilizarii de catre Latinoexpres.ro si sunt comunicate numai persoanelor vizate (Latinoexpres.ro, clientii Latinoexpres.ro si vizitatorii siteului www.latinoexpres.ro care care au adresat o intrebare sau solicitare prin intermediul formularului de contact de pe site.)

Totodată, aveți dreptul să vă opuneți prelucrării datelor personale care vă privesc si să solicitați stergerea datelor. Pentru exercitarea acestor drepturi, vă puteți adresa cu o cerere scrisa la sediul companiei. Pentru informatii suplimentare apelati 0263701919!

POLITICA DE COOKIES

Informatii despre Cookies

Activarea cookie-urilor vă facilitează navigarea pe internet. Cookie-urile sunt fișiere create de site-urile pe care le-ați vizitat, care stochează informații cum ar fi limba pe care o preferați sau informațiile de profil.

Aceste cookie-uri pot proveni de la urmatorii terti: Adwords, Doubleclick.net, Google Analytics, Google.com, Mailchimp, Trafic.ro etc.

“Cookie”-urile, pe baza informatiilor pe care le aduna despre utilizatori, ii ajuta pe detinatorii de site-uri sa isi eficientizeze produsul astfel incat acesta sa fie cat mai usor accesat de catre utilizatori, de asemenea cresc gradul de eficienta a publicitatii online si nu in ultimul rand pot permite aplicatiilor multimedia sau de alt tip de pe alte site-uri sa fie incluse intr-un anumit sote pentru a face navigarea mai utila.

Ce este un “cookie”?

Cookie (“browser cookie” sau “HTTP cookie”) este un fisier de mici dimensiuni, format din litere si numere, care este stocat pe orice terminal cu acces la internet (computer, telefon mobil, tableta etc.) si este instalat prin solicitara emisa de catre un web-server unui browser (ex: Internet Explorer, Chrome).

De retinut: “Cookie”-urile nu contin programe software, virusi sau spyware si nu poate accesa informatiile de pe hard drive-ul utilizatorului. Cookie-urile nu solicita informatii cu caracter personal si nu identifica personal utilizatorii de internet.

Un cookie este format din nume si continut, durata de existenta a acestuia fiind determinata, putand fi accesat din nou de webserver in momentul in care un utilizator se intoarce pe website-ul asociat webserverului respectiv.

Cookie-urile se clasifica in:

– Cookieuri de sesiune – acestea sunt stocate temporar in istoricul browser-ului care le memoreaza pana la momentul in care utilizatorul iese de pe website-ul respectiv sau inchide fereastra browserului.

– Cookieuri Persistente – Acestea sunt stocate, in functie de durata prestabilita, pe hard-drive-ul unui computer sau echipament. Cookie-urile persistente le includ si pe cele plasate de un alt website decat cel pe care il viziteaza utilizatorul la momentul respectiv – cunoscute sub numele de “third party cookies” – care pot fi folosite in mod anonim pentru a memora interesele unui utilizator, astfel incat sa fie livrata publicitate cat mai relevanta pentru utilizatori.

Care sunt avantajele cookie-urilor?

Un cookie contine informatii care fac legatura intre utilizatori si un anume website. Daca un browser acceseaza acel web-server din nou, acesta poate citi informatia deja stocata si reactiona in consecinta. Cookie-urile asigura userilor o experienta placuta de navigare si sustin eforturile multor websiteuri pentru a oferi servicii confortabile utilizatorillor: ex – preferintele in materie de confidentialitate online, optiunile privind limba site-ului, cosuri de cumparaturi sau publicitate relevanta.

Care este durata de viata a unui cookie?

Durata se viata a unui cookie poate fi diferita, in functie de scopul pentru care este plasat. Exista cookie-uri folosite exclusiv pentru o singura sesiune – acestea nu mai sunt retinute dupa ce utilizatorul iese de pe website. Cookie-uri permanente – sunt retinute si refolosite de fiecare data cand utilizatorul revine pe acel website, insa pot fi sterse oricand de utilizator.

Ce sunt cookie-urile plasate de terti?

Anumite parti de continut de pe anumite site-uri pot fi plasate pe website-ul accesat, de catre terte parti prin intermediul bannerelor, boxurilor sau linkurilor – iar toate aceste instrumente pot contine cookie-uri. Ele se numesc “third party cookies” pentru ca nu sunt plasate de proprietarul website-ului respectiv, iar furnizorii terti se supun legilor in vigoare si politicilor de confidentialitate ale detinatorului site-ului.

Cum sunt folosite cookie-urile de catre acest site

O vizita pe acest site poate plasa cookie-uri in scopuri de:

Cookie-uri de performanta a site-ului

Cookie-uri de analiza a vizitatorilor

Cookie-uri pentru geotargetting

Cookie-uri de inregistrare

Cookie-uri pentru publicitate

Cookie-uri ale furnizorilor de publicitate Aceste cookie-uri pot proveni de la terti.

Cookie-uri de performanta

Acest tip de cookie retine preferintele utilizatorului pe acest site, asa incat nu mai este nevoie de setarea lor la fiecare vizitare a site-ului. Spre exemplu: setarile volumului pentru video player, viteza de video streaming cu care este compatibil browserul.

Cookie-uri pentru analiza vizitatorilor

De fiecare data cand un utilizator viziteaza acest site softul de analytics furnizat de o terta parte genereaza un cookie de analiza a utilizatorului. Acest cookie ne spune daca ati mai vizitat acest site pana acum. Browserul ne va spune daca aveti acest cookie, iar daca nu, vom genera unul. Acesta permite monitorizarea utilizatorilor unici care ne viziteaza si cat de des o fac. Atat timp cat nu sunteti inregistrat pe acest site, acest cookie nu poate fi folosit pentru a identifica persoanele fizice, ele sunt folosite doar in scop statistic. Daca sunteti inregistrat putem sti, de asemenea, detaliile pe care ni le-ati furnizat, cum ar fi adresa de e-mail si username-ul – acestea fiind supuse confidentialitatii si prevederilor din Termeni si Conditii, Politica de confidentialitate precum si prevederilor legislatiei in vigoare cu privire la protejarea datelor cu caracter personal.

Cookie-uri pentru geotargetting

Aceste cookie-uri sunt utilizate de catre un soft care stabileste din ce tara proveniti. Este complet anonim si este folosit doar pentru a targeta continutul – chiar si atunci cand sunteti pe pagina noastra in limba romana sau in alta limba primiti aceeasi reclama.

Cookie-uri pentru inregistrare

Atunci cand va inregistrati pe acest site, generam un cookie care ne anunta daca sunteti inregistrat sau nu. Serverele noastre folosesc aceste cookie-uri pentru a ne arata contul cu care sunteti ingregistrat si daca aveti permisiunea pentru un serviciu anume. De asemenea, ne permite sa asociem orice comentariu pe care il postati pe site-ul nostru cu username-ul dvs. Daca nu ati selectat “pastreaza-ma inregistrat”, acest cookie se va sterge automat cand veti inchide browserul sau calculatorul.

Cookie-uri pentru publicitate

Aceste cookie-uri ne permit sa aflam daca ati vizualizat sau nu o reclama online, care este tipul acesteia si ce durata de timp a trecut de cand ati vazut mesajul publicitar. Aceste cookie-uri se folosesc si pentru a targeta publicitatea online. Putem folosi, de asemenea, cookie-uri apartinand unei terte parti, pentu o mai buna targetare a publicitatii, pentru a arata de exemplu reclame despre vacante, daca utilizatorul a vizitat recent un articol pe site despre vacante. Aceste cookie-uri sunt anonime, ele stocheaza informatii despre contentul vizualizat, nu despre utilizatori. De asemenea, setam cookie-uri anonime si prin alte site-uri pe care avem publicitate. Primindu-le, astfel, noi le putem folosi pentru a va recunoaste ca vizitator al acelui site daca ulterior veti vizita site-ul nostru, va vom putea livra publicitatea bazata pe aceasta informatie.

Cookie-uri ale furnizorilor de publicitate

O mare parte din publicitatea pe care o gasiti pe acest site apartine tertelor parti. Unele dintre aceste parti folosesc propriile cookie-uri anonime pentru a analiza cat de multe persoane au fost expuse unui mesaj publicitar, sau pentru a vedea cate persoane au fost expuse de mai multe ori la aceeasi reclama. Companiile care genereaza aceste cookie-uri au propriile politici de confidentialitate, iar acest site nu are acces pentru a citi sau scrie aceste cookie-uri. Cookie-urile celor terte parti pot fi folosite pentru a va arata publicitatea targeta si pe alte site-uri, bazandu-se pe navigarea dvs pe acest site.

Alte cookie-uri ale tertelor parti

Pe unele pagini, tertii pot seta propriile cookie-uri anonime, in scopul de a urmari succesul unei aplicatii, sau pentru a customiza o aplicatie. Datorita modului de utilizare, acest site nu poate accesa aceste cookie-uri, la fel cum tertele parti nu pot accesa cookie-urile detinute de acest site. De exemplu, cand distribuiti un articol folosind butonul pentru retelele sociale aflat pe acest site, acea retea sociala va inregistra activitatea dvs.

Ce tip de informatii sunt stocate si accesate prin intermediul cookie-urilor?

Cookie-urile pastreaza informatii intr-un fisier text de mici dimensiuni care permit unui website sa recunoasca un browser. Webserverul va recunoaste browserul pana cand cookie-ul expira sau este sters. Cookie-ul stocheaza informatii importante care imbunatatesc experienta de navigare pe Internet (ex: setarile limbii in care se doreste accesarea unui site; pastrarea unui user logat in contul de webmail; securitatea online banking; pastrarea produselor in cosul de cumparaturi)

De ce sunt cookie-urile importante pentru Internet?

Cookie-urile reprezinta punctul central al functionarii eficiente a Internetului, ajutand la generarea unei experiente de navigare prietenoase si adaptata preferintelor si intereselor fiecarui utilizator. Refuzarea sau dezactivarea cookieurilor poate face unele site-uri imposibil de folosit.

Refuzarea sau dezactivarea cookie-urilor nu inseamna ca nu veti mai primi publicitate online – ci doar ca aceasta nu va mai putea tine cont de preferintele si interesele dvs, evidentiate prin comportamentul de navigare.

Exemple de intrebuintari importante ale cookie-urilor ( care nu necesita autentificarea unui utilizator prin intermediul unui cont): Continut si servicii adaptate preferintelor utilizatorului – categorii de stiri, vreme, sport, harti, servicii publice si guvernamentale, site-uri de entertainment si servicii de travel.

Oferte adaptate pe interesele utilizatorilor – retinerea parolelor, preferintele de limba ( Ex: afisarea rezultatelor cautarilor in limba Romana). Retinerea filtrelor de protectie a copiilor privind continutul pe Internet (optiuni family mode, functii de safe search) Limitarea frecventei de difuzare a reclamelor – limitarea numarului de afisari a unei reclame pentru un anumit utilizator pe un site. Furnizarea de publicitate mai relevanta pentru utilizator. Masurarea, optimizare si caracteristicile de analytics – cum ar fi confirmarea unui anumit nivel de trafic pe un website, ce tip de continut este vizualizat si modul cum un utilizator ajunge pe un website (ex prin motoare de cautare, direct, din alte website-uri etc). Website-urile deruleaza aceste analize a utilizarii lor pentru a imbunatati site-urile in beneficiul userilor.

Securitate si probleme legate de confidentialitate

Cookieurile NU sunt virusi! Ele folosesc formate tip plain text. Nu sunt alcatuite din bucati de cod asa ca nu pot fi executate nici nu pot auto-rula. In consecinta, nu se pot duplica sau replica pe alte retele pentru a se rula sau replica din nou. Deoarece nu pot indeplini aceste functii, nu pot fi considerate virusi. Cookie-urile pot fi totusi folosite pentru scopuri negative. Deoarece stocheaza informatii despre preferintele si istoricul de navigare al utilizatorilor, atat pe un anume site cat si pe mai multe alte siteuri, cookieurile pot fi folosite ca o forma de Spyware. Multe produse anti-spyware sunt constiente de acest fapt si in mod constant marcheaza cookie-urile pentru a fi sterse in cadrul procedurilor de stergere/scanare anti-virus/anti-spyware.

In general browserele au integrate setari de confidentialitate care furnizeaza diferite nivele de acceptare a cookieurilor, perioada de valabilitate si stergere automata dupa ce utilizatorul a vizitat un anumit site.

Alte aspecte de securitate legate de cookie-uri

Deoarece protectia identitatii este foarte valoroasa si reprezinta dreptul fiecarui utilizator de internet, este indicat sa se stie ce eventuale probleme pot crea cookieurile. Pentru ca prin intermediul lor se transmit in mod constant in ambele sensuri informatii intre browser si website, daca un atacator sau persoana neautorizata intervine in parcursul de transmitere a datelor, informatiile continute de cookie pot fi interceptate. Desi foarte rar, acest lucru se poate intampla daca browserul se conecteaza la server folosind o retea necriptata (ex: o retea WiFi nesecurizata).

Alte atacuri bazate pe cookie implica setari gresite ale cookieurilor pe servere. Daca un website nu solicita browserului sa foloseasca doar canale criptate, atacatorii pot folosi aceasta vulnerabilitate pentru a pacali browserele in a trimite informatii prin intermediul canalelor nesecurizate. Atacatorii utilizeaza apoi informatiile in scopuri de a accesa neautorizat anumite site-uri. Este foarte important sa fiti atenti in alegerea metodei celei mai potrivite de protectie a informatiilor personale.

Sfaturi pentru o navigare sigura si responsabila, bazata pe cookies

Datorita flexibilitatii lor si a faptului ca majoritatea dintre cele mai vizitate site-uri si cele mai mari folosesc cookieuri, acestea sunt aproape inevitabile. Dezactivarea cookie-urilor nu va permite accesul utilizatorului pe site-urile cele mai raspandite si utilizate printre care Youtube, Gmail, Yahoo si altele. Iata cateva sfaturi care va pot asigura ca nevigati fara griji insa cu ajutorul cookieurilor:

Particularizati-va setarile browserului in ceea ce priveste cookie-urile pentru a reflecta un nivel confortabil pentru voi al securitatii utilizarii cookie-urilor Daca nu va deranjeaza cookie-urile si sunteti singura persoana care utilizaeaza computerul, puteti seta termene lunigi de expirare pentru stocarea istoricului de navigare si al datelor personale de acces. Daca impartiti accesul la calculator, puteti lua in considerare setarea browserului pentru a sterge datele individuale de navigare de fiecare data cand inchideti browserul. Aceasta este o varianta de a accesa site-urile care plaseaza cookieuri si de a sterge orice informatie de vizitare la inchiderea sesiunii navigare. Instalati-va si updatati-va constant aplicatii antispyware.

Multe dintre aplicatiile de detectare si prevenire a spyware-ului includ detectarea atacurilor pe site-uri. Astfel, impiedica browserul de la a accesa website-uri care ar putea sa exploateze vulnerabilitatile browserului sau sa descarce software periculos. Asigurati-va ca aveti browserul mereu updatat. Multe dintre atacurile bazate pe cookies se realizeaza exploatand punctele slabe ale versiunilor vechi ale browserelor.

Cookie-urile sunt pretutindeni si nu pot fi evitate daca doriti sa va bucurati de acces pe cele mai bune si cele mai mari site-uri de pe Internet – locale sau internationale. Cu o intelegere clara a modului lor de operare si a beneficiilor pe care le aduc, puteti lua masurile necesare de securitate astel incat sa puteti naviga cu incredere pe internet.

Dezactivarea si refuzul cookie-urilor

Dezactivarea si refuzul de a primi cookie-uri pot face anumite site-uri impracticabile sau dificil de vizitat si folosit. De asemenea, refuzul de a accepta cookie-uri nu inseamna ca nu veti mai primi/vedea publicitate online.

Este posibila setarea din browser pentru ca aceste cookie-uri sa nu mai fie acceptate sau poti seta browserul sa accepte cookie-uri de la un site anume. Dar, de exemplu, daca nu esti inregistat folosind cookie-urile, nu vei putea lasa comentarii.

Toate browserele moderne ofera posibilitatea de a schimba setarile cookie-urilor. Aceste setari se gasesc de regula in “optiuni” sau in meniul de “preferinte” al browserului tau.

Pentru a intelege aceste setari, urmatoarele linkuri pot fi folositoare, altfel puteti folosi optiunea “ajutor” a browserului pentru mai multe detalii.

Internet Explorer: http://windows.microsoft.com/ro-ro/internet-explorer/delete-manage-cookies#ie=ie-11
Firefox: https://support.mozilla.org/ro/kb/activarea-si-dezactivarea-cookie-urilor
Chrome: https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=ro
Safari: http://support.apple.com/kb/HT1677
Mai multe informații despre cookie-uri puteți găsi pe site-ul www.allaboutcookies.org sau http://www.youronlinechoices.com/ro.

4.CONDITII GENERALE
Cererea de restituire/reprogramare se va depune in scris la sediul Agentiei Vanzatoare, inainte de data plecarii inscrisa pe biletul dus,sau in termenul de valabilitate al biletului dus-intors(pentru renuntarea la calatoria de intoarcere).
Pentru biletele pierdute sau furate nu se acorda restituiri/reprogramari.
Orice restituire/reprogramare ceruta in afara conditiilor prezentului
Regulament nu va fi luata in considerare.
Restituirile se vor acorda in termen de 30 de zile de la data inregistrarii cererii.
In toate cazurile,indiferent ca se acorda restituiri sau nu,Transportatorul poate dispune de locul ramas liber dupa vointa sa.
In cazul eliberarii de catre SC LUNA TOUR SRL a unui bilet sau al rezervarii unui loc,in calitatea sa de Agent al unui alt Transportator, se va tine seama de Conditiile de Transport ale Companiei Transportatoare.
Prezentul Regulament este parte integranta din Contractul de Transport incheiat intre calator si Transportator,fiind reprezentat de bilet/rezervare,neputandu-se invoca de catre turist necunoasterea acestuia.

Termeni si conditii referitoare la oferte si “Reduceri Bilete Autcar”

1. Organizatorul Campaniei “Reduceri Bilete Autcar” este SC Latino Expres SRL, detinator al www.latinoexpres.ro. Compania Latino Expres este, de asemenea, sponsorul acestor campanii.

2. Scopul principal al campaniei este acordarea de cupoane de reducere si organizarea de oferte promotionale.

3. Atat in cazul cumparaturilor online cat si telefonic sau prin partenerii Latino Expres, nu se poate reveni asupra reducerii aplicate sau schimbarea ofertei.

4. Durata campaniei Reducere Bilete Autcar” este echivalenta cu perioada de valabilitate a cupoanelor de reducere acordate si va fi precizata pe fiecare cupon de reduceri.

5. Organizatorul campaniei isi rezerva dreptul de a suspenda sau amana oricand aceasta campanie, indiferent de motive.

6. Cupoanele de reducere se aplica cumparaturilor de servicii turistice eligibile si vor fi specificate pe fiecare cupon de reducere. Produsele pot fi:

a)Bilete de autocar
b)Transport colete
c)Orice alte servicii turistice specific precizate in campanie

7. Cuponul de reducere poate fi folosit doar la achizitionarea de produse oferite de Latino Expres.

8. Cuponul de reducere poate fi folosit pentru produsul/serviciul pentru care este eligibil doar prin furnizarea in timpul procesului de rezervare a codului unic de identificare.

9. Cupoanele de reducere pot fi folosite la rezervarile efectuate prin telefon la Call Center-ul Latino Expres sau la rezervarile efectuate online pe site-ul web www.latinoexpres.ro

10. Clientilor Latino Expres, care fac rezervari prin intermediul Call Center-ului sau al site-ului www.latinoexpres.ro si care furnizeaza codul unic de identificare al cuponului, li se va acorda un discount.

11. Discountul este oferit in urmatoarele conditii:

a) Valoarea discount-ului este cea stabilita pe campanie(scris sau online);
b) Discountul poate fi acordat doar in perioada de valabilitate a cuponului de reducere;
c) Discountul este aplicat doar la valoarea specificata a cumparaturii(daca este cazul);
d) Discountul poate fi exprimat ca suma fixa sau procent din valoarea cumparaturii;
e) in cazul cupoanelor de reduceri pentru “Familie”, discountul se aplica pentru rezervari cu doua sau mai multe persoane;
f) Discountul mai poate avea alte reguli de valabilitate clar precizate per campanie.

12. Fiecare cupon de reducere poate fi folosit o singura data sau de un numar de ori exprimat pe fiecare cupon in parte.

13. Ofertele de reduceri(cupoanele) pot fi folosite o singura data in cadrul unei cumparaturi/rezervari (cu exceptia cazurilor clar mentionate in acest sens) si nu pot fi combinate cu alte promotii/oferte sau alte cupoane.

14. Anumite campanii de reduceri la biletele de autocar se aplica exclusiv doar pentru clientii fideli Latino Expres.

15. Campaniile de reduceri la biletele de autocar ce implica “Euro Cadou” se refera la aplicarea acelei reduceri din costul standard al biletului de autocar.

17. Este interzisa vanzarea cuponului si folosirea cuponului sub un nume fals, precum si transmiterea cuponului.

18. Anumite oferte pot fi descoperite doar online si le primesc cei care s-au inscris cu adresa de email pentru a primi reducerile exclusiviste Latino Expres.

Pentru nelamuriri va rugam sa ne contactati.